PODIJELI

Premda su pojedini mediji prenijeli vijest kako je Edin Juulardžija, najveći talenat u regionu, odbio poziv iz NSBiH, Sportske iz “prve ruke” saznaju pravu istinu.

Dinamov talentirani napadač, najbolji strijelac šampionske kadetske ekipe, na odmoru je i s ocem Dinom, jednim od trenera u Dinamovoj prestižnoj školi, “vaga” ponude. A ponuda ne manjka. Naprotiv. Julardžijae su na slatkim mukama. Kao i Dinamo, jer je škola “izbacila” još jedno dragulja. I zato Sud BiH treba Zdravku Mamiću odrediti mjeru “obaveznog rada u bh.nogometu”. Da ozdravi ekonomiju, sport, da pokaže kako se stvara kapital.

Edin Julardžija je, unatoč ponudama i pohvalama čvrsto na zemlji. Ipak, nije mu ugodno čitati vijesti o njegovom definitivnom reprezentativnom opredjeljenju. Pogotovo ga bole glasine “kako je odbio BiH”…

” Nije tačno da sam odbio BiH! Da bi odbio valjda prvo moram dobiti službeni poziv, a ja ga nisam dobio. Svakom igraču, pogotovo mladom čast je zanimanje reprezentacije. Tako i meni. Moji su korijeni iz BiH, tako da mi laska zanimanje NSBiH. Moj otac ima super korektne odnose s ljudima iz bh.saveza i općenito iz bh.nogometa. Nije nam drago kada se u ovom kontekstu pominje moje ime, jer su to samo špekulacije”, izjavio je za Sportske.ba Edin Juraldžija.

I dok se teret bespotrebno stavlja na pleća na rijetko nadarenog mladića, koji je prošao Dinamove i hrvatske selekcije, kao potencijalni nasljednik Edina Džeke, u NSBiH bi se trebali pobrinuti za, također, jednog velikog talenta. Što već nosi dres BiH. Ajdina Hasića, sjajnog Dinamovog veznjaka Bosni i Hercegovini želi preoteti jedna regionalna reprezentacija. Inače Bosanci su najzaslužniji za Dinamovu kadetsku titulu. Julardžija kao lider i najbolji strijelac, zatim “play maker” Hasić i svestrani defanzivac Vedad Radonja. Dok “Maminjo” odmara u bajkovitoj Hercegovini, Bosanci vladaju nogometom. Hodžić, Gojak, Hajrović, Juraldžija, Radonja, Hasić… Ima ih u svim maksimirskim svlačionicama.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI