PODIJELI

Najvatreniji navijači NK Čelik, popularni Robijaši, najavili su u petak konferenciju za medije kako bi se očitovali o trenutnom stanju u kojem se klub nalazi.

Podsjećamo, članovi Upravnog odbora NK Čelik danas su održali konferenciju za medije na kojoj su dali ostavku zbog toga što Gradska uprava Zenice nije ispunila svoje obećanje, a klub ostavila samog na cjedilu zbog čega je upitno i odigravanje utakmica u kantonalnoj ligi.

Čelik se nakon ispadanja iz Premijer lige BiH nalazi u izuzetno teškoj poziciji i ozbiljno je ugružena budućnost kluba, a iako se u početku činilo da će stvari krenuti ka boljem nakon što klub ode u najniži rang, situacija je sada postala još teža.

S tim u vezi, najvatreniji navijači NK Čelik, popularni Robijaši, za petak su najavili konferenciju za medije na kojoj će iznijeti svoj stav o trenutnoj situaciji.

“Sutra u 16:00, na stadionu Bilino Polje, UG ‘Robijaši 1988’ iz Zenice će održati konferenciju za medije povodom očitovanja o trenutnom stanju, te našim daljim koracima”, saopćili su na stranici uz napomenu da će se u toku današnjeg dana očitovati po pitanju današnje konferencije za medije na kojoj su članovi Upravnog odbora podnijeli ostavke.

Čelik je nakon ispadanja iz Premijer lige BiH odlučio krenuti od najnižeg ranga kako bi se značajno popravila finansijska situacija, no čini se da je plan kluba i njegovih čelnika ipak ostao bez podrške gradskih vlasti.

PODIJELI