PODIJELI

Barcelona je sinoć s pet komada (5:1) u mreži gostiju ispratila sastav Ferencvarosa sa Camp Noua i tako na sjajan način startala u Ligi šampiona.
Ono što nas je još više zanimalo jesu nastupi bh. internacionalaca na Camp Nouu gdje su zaigrala njih čak trojica, i to Miralem Pjanić u Barci, te Adnan Kovačević i Eldar Ćivić kod Mađara.

Iako je Barca utrpala pet komada protivniku, sama igra i tok utakmice nisu “mirisali” na katastrofu gostiju. Kovačević nije imao sreće jer je oborio Messija za penal, Ćivić se, kad se sve sabere i kad se vidi ko je vodio napade Katalonaca po toj lijevoj strani, dobro snašao.

Na drugoj strani, jedan od najboljih fudbalera u historiji koje je naša zemlja imala, Miralem Pjanić, konačno je bio starter.

Trener Barcelone Ronald Koeman odgovarao je nakon meča na more pitanja, a jedno od njih bilo je i konkretno o Miralemu Pjaniću koji je, ne tako davno, prebolovao i koronavirus.

– Na početku se mučio sa fizičkom spremom, nedostajalo mu je snage, ali kako je utakmica odmicala bio je sve bolji. On je definitivno igrač koji može biti važan za našu igru, komentarisao je holandski stručnjak Pjanića koji je zamijenjen 15-ak minuta prije kraja.

M. K.

PODIJELI