PODIJELI

Fudbalski klub Velež iz Mostara se nakon 33 godine čekanja, konačno vratio tamo gdje pripada, a to je sami vrh tabele i mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

Ekipa predvođena odličnim stručnjakom, Feđom Dudićem, je pokazala zavidan kvalitet, te su potpuno zasluženo osvojili treće mjesto u m:tel Premijer ligi BiH.

Ipak, mjesta za poboljšanja još uvijek ima. Klub su napustili Kjosevski, Bobić, Behram i Chemedjiev, a trener Dudić je istakao kako će njegov klub dovesti čak pet pojačanja. Dva stopera, golman, krilo i napadač.

Jučer je u Velež zvanično stigao nekadašnji napadač Željezničara Dženan Zajmović, a danas je Velež predstavio novo pojačanje. U pitanju je Tarik Isić, koji je u aktuelnoj sezoni nosio dres Olimpika. Upisao je deset nastupa, u kojima se nije upisao u strijelce. Isić inače igra na poziciji štopera, ali je podjednako dobar i na poziciji zadnjeg veznog:

Isić je nakon potpisa za Velež rekao:

”Imao sam još nekoliko ponuda. Čim je Velež pokucao na vrata dileme nije bilo jer je Velež gigant bh. fudbala, klub sa velikom tradicijom, a pored svega toga klub koji trenutno stvara jednu od najljepših sportskih priča u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine. Također se moram zahvaliti i svom agentu Redžadu Dikonji, koji je sve ovo dogovorio. Jedva čekam da počnu pripreme, te da skupa sa svojim saigračima krenem u novu sezonu m:tel Premijer lige, gdje želim da napravimo još bolji rezultat”.

PODIJELI