PODIJELI

U 23. kolu BHT PLBiH, snage će odmjeriti stari rivali Sloboda i Čelik. Povodom tog duela na Tušnju je održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener Tuzlaka, Zlatan Nalić i prvotimac Azir Muminović.

“Nakon svih peripetija ispostavilo se da igramo protiv Čelika. Pitali su me koja je opcija bolja. Radnik ili Čelik, a meni se sviđa ova druga opcija isključivo jer smo peti na tabeli. Utakmicu dočekujemo oslabljeni. Imamo nekoliko igrača poput Ažema i Pršeša koji neće igrati zbog kartona. Baraban neće igrati dok su Alispahić i Husejnović upitni”, rekao je Nalić ,a zatim nastavio:

“Čelik je specifičan po tome da nam je dao dva gola. Zrinjskom to nije uspjelo. Oni imaju vrjednost u navalnom redu. Mi smo čvrsti i imamo dobru timsku funkciju odbrane. Nisam znao da Čelik ovdje nikada nije pobijedio. Nadam se da će se tradicija nastaviti.”

Muminović naglašava da jedva čeka da stane među stative.

“Čelik je počeo dobro drugi dio sezone. Imamo određenih problema, ali imamo adekvatne zamjene. Dugo nisam branio. Radim na treninzima maksimalno i jedva čekam da stanem na gol”, rekao je Muminović.

Duel Slobode i Čelika na rasporedu je u subotu sa početkom u 15 sati.