PODIJELI

Irfan Hadžić napadač Radnika iz Bijeljine u ovom trenutku je jedan od najtraženijiih igrača Premijer lige BiH!

Na 29 utakmica ove sezone 25-godišnji napadač postigao je 9 golova i zabilježio tri asistencije.

Nije ni tajna da ga zovu Sarajevo, Zrinjski i Željezničar, prati ga Hajduk, Olimpija, a Partizan ga odavno ima na radaru

Imao je niz nevjerovatnih nesreća i pehova ovaj momak, ali sada je konačno pronašao pravu formu i s razlogom je Bijeljina toliko poželjna destinacija za skaute i sportske direktore.

Fizički robustan, sa snažnim udarcem, čvrst na obje noge, a u zraku nenadmašan.

Irfan je doslovno hrvačke fizičke spreme i brzine pristojnog sprintera.

Već je pokazao da mu je PL BiH mali teren i da je spreman za veće izazove.

Uz dužno poštovanje Radniku, ali da je Hadžić u nekom većem i ambicioznijem bh. klubu, Sarajevu, Zrinjskom ili Željezničaru, sada bi na svom kontu imao najmanje 20 golova.

Ne računajući Edina Džeku koji nema konkurenta u nacionaknom timu, u ovom trenutku Hadžić je najkompletniji bh.napadač koji igra standardno u svom klubu i zbog toga je sasvim legitimno pitanje da li se nalazi u planovima selektora Roberta Prosinečkog.

Trenutna konkurencija nije mu Koljić koji se povrijedio, nije ni Kodro koji ne igra redovno, nije ni Bajić koji je dugo bio povrijeđen i polahko se vraća…

Dvojica su napadača koji tresu mreže, a to su Nermin Haskić prvi strijelac Super lige Srbije i Irfan Hadžić.

Hadžić ima punu minutažu u svome klubu, bez obzira što je taj klub Radnik, član PL BiH. Sjetite se, i Koljić je donedavno igrao u Krupi, pa je svoj kvalitet uspješno demonstrirao i u Rumuniji.

Dobre stvari daleko se čuju, pa se tako glas o Irfanovim igrama stigao i do Francuske.

“Prvo put sam pogledao neke njegove golove. Način na koji šutira, zaista me oduševio. Vrlo je interesantan. Ne znam kako bi se snašao na najvišem nivou, ali taj momak ima nešto” komentirao je Vahid Halilhodžić igru napadača Radnika.

Posljednji koji je osjetio moć Irfana Hadžića je Zrinjski. Još se trese prečka Pod Bijelim brijegom nakon Hadžićevog plotuna. Baka Slišković bi ga odmah doveo, ali mora stati u redu u kojem su Amar Osim, Husref Musemić i drugi.

“On već neko vrijeme pokazuje da je zreo i spreman za jaču ligu od ove. Ima sve karakteristike moderjog napadača. Jak je, tehnički dobar, zna se kretati… Sigurno bi bio pojačanje za svaki klub” rekao je trener Zrinjskog.

Da li će i Prosinečki uvidjeti njegov kvalitet i dati šansu Irfanu Hadžiću? Ubrzo će objaviti spisak za utakmice sa Finskom i Italijom.

PODIJELI