PODIJELI

Patrick Curtone je  i službeno  napustio Milan te je prešao u engleski Wolverhampton za 20 miliona eura, na koje se u budućnosti mogu nadovezati i bonusi.

Rossoneri su morali prodati dijete kluba, 21-godišnjeg napadača koji se omladinskom pogonu priključio kao osmogodišnjak, kako bi dobili sredstva za pojačanja i ostali u okvirima financijskog fair playa, prenosi index.

“AC Milan objavljuje da je prodao prava na sportske usluge Patricka Cutronea Wolverhampton Wanderersima. Klub želi posebno zahvaliti Patricku na strasti i posvećenosti u posljednjih 12 godina. Rastao je u omladinskom sektoru Milana od osme godine, priključio se prvoj ekipi 2016. uz poseban osjećaj pripadnosti klubu. Patricku želimo puno sreće u novoj profesionalnoj avanturi”, objavio je Milan.

“Dragi Milan, tako je kako je. Primio si me kad sam imao samo osam godina, kad sam bio dijete koje je sanjalo o golovima na San Siru. Sad sam odrastao kao nogometaš i kao čovjek, Rossonero, na terenu i u životu. Nevjerovatna čast. Puno hvala svima, od stožera do suigrača, i veliki zagrljaj mojim navijačima. Zauvijek ćete mi biti u srcu, stalno ste mi iskazivali ljubav. Za mene je uspomena u vašim srcima moja najljepša pobjeda. Želim vam svima sve najbolje, klubu, saigračima i navijačima, iz sveg srca.”
Nije čekao ni na obraćanje novim navijačima na službenoj stranici Wolverhamptona.
“Sretan sam što sam u klubu koji me zaista želio. Želim dati sve od sebe za ekipu. Igranje u Premier ligi s Wolvesima bit će fantastično i jedva čekam početak sezone, da zaigram i osjetim podršku navijača”, rekao je Cutrone.

PODIJELI