PODIJELI

Marin Čilić je trenutno treći teniser svijeta, a nedavno je igrao i finale Australian Opena, što je za njega bilo treće Grand slam finale u karijeri.

Kao što je poznato, Čilić je rodom iz Međugorja, nastupao je i za tenisku reprezentaciju BiH do 14 godina, a njegov otac Zdenko Čilić, otkrio je razloge zašto je Marin odlučio da brani boje Hrvatske kao senior, a ne BiH.

“U tim ranim počecima, mi smo bili inicijatori da osnujemo Tenis savez BiH, zajedno s Dodigom. Tada smo krenuli da se udružimo i da nastupimo zajednički i to je jako dobro funkcionisalo. Već se u ranoj fazi vidjelo da imamo jako puno talentovanih tenisera, među njima i Marin i još neki teniseri iz Sarajeva i Tuzle. Marin je igrao za tenisku reprezentaciju BiH. To je bio uzrast do 14 godina, a Marin je imao 12. Tada je za Srbiju igrao Đoković. Ali, u tom momentu se moralo krenuti dalje. Jasno je bilo da on više ne može ostati u BiH, ako želi napredovati i ako želi ići rame uz rame sa najboljima. To je bilo nemoguće u BiH”, bile su riječi Zdenka Čilića.

PODIJELI