PODIJELI
U Laktašima je održan međunarodni Džudo turnir “Laktaši open” na kojem je učestvovala 71 ekipa, 1303 takmičara iz 7 zemalja.
 
U takvoj konkurenciji ON 1 Džudo klub je proglašen najboljim klubom turnira u kadetskoj ženskoj konkurenciji. Narin Handan, Amina Merjem Hebib i Zahra Handan su pokazale kvalitetu i dominaciju na turniru te potvrdile svoj status i reputaciju.
 
Osvojivši zlatne medalje i na ovom turniru one nastavljaju dokazivati da su zasigurno najperspektivnije mlade sportašice Džudo sporta u Bosni i Hercegovini. Kao višestruke državne prvakinje, i osvajačice pehara za najbolju žensku kadetsku ekipu u BiH te osvajačice mnogobrojnih internacionalnih turnira u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini zasigurno na sebe skreću pažnju i opravdavaju epitet novih sportskih nada Bosne i Hercegovine.
 
Nakon ovakvih uzastopnih uspjeha očekujemo punu podršku i stavljanje na listu prioriteta u Džudo savezu BiH te angažman nadležnih institucija kako bi se ove mlade nade i dalje uspješno razvijale.
 
Uz ove tri mlade prvakinje na turniru je nastupila i muška ekipa ON 1 Džudo kluba te također pokazala i potvrdila kvalitet osvojivši 6 medalje tri zlata, jedno srebro i dvije bronze. Ali Handan osvojivši zlato i Bakir Gobeljić osvojivši dva zlata u dvije uzrasne kategorije su prvaci turnira dok su Din Karišik i Ridvan Dizdarević osvojili bronzu. 6 zlata, 2 srebra i 3 bronze su bilans osvojenih medalja na turniru u Laktašima.
 
“Nadamo se punoj bezrezervnoj podršci svih a prije svega saveza i nadležnih institucija kao i svih onih koji žele dobro ovim mladim perspektivninim sportistima i žele da se Bosna i Hercegovina promoviše na najbolji mogući način”, kazao je Karim Hebib, predsjednik ON Džudo kluba.
Patria
PODIJELI