Connect with us

Domaći fudbal

Nastavlja se BHT PLBiH?

Objavljeno prije

,

Iako se činilo da nema ništa od nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas je iz RS-a stigla informacija koja bi mogla značiti da će se sezona u elitnom rangu bh. nogometa ipak moći privesti kraju, piše Klix.ba.

Štab za vanredne situacije RS-a danas je na 39. sjednici donio odluku koja daje nadu za nastavak Premijer lige BiH.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine se zalaže da se prvenstvo nastavi početkom juna, no odlukom vlasti u RS-u bilo je zabranjeno održavanje nogometnih utakmica najmanje do 1. jula, što bi značilo da ne bi bilo dovoljno vremena da se prvenstvo privede kraju.

Ipak, danas je u tački tri Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS-u navedeno da se “do 8. 6. 2020. godine zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista”.

To bi trebalo značiti da se nogometno prvenstvo neće moći igrati prije 8. juna, što ne znači da će se tog datuma i definitivno moći igrati u RS-u.

Štab za vanredne situacije RS-a će morati na narednoj sjednici donijeti i definitivnu odluku o produžavanju zabrane igranja prvenstva nakon 8. juna ili potvrdi da će se Premijer liga BiH moći nastaviti tog datuma.

Ovo je svakako odlična vijest za sve ljubitelje bh. nogometa s obzirom da je situacija u cijeloj zemlji sve bolja i bolja i sve je manje prepreka da se Premijer liga BiH privede kraju. Vlasti FBiH su već ranije najavile da će dozvoliti igranje Premijer lige BiH početkom juna.

Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola, a velika borba se vodi za titulu prvaka, ali i za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE