PODIJELI

Brazilski klub Cruzeiro prvi put u istoriji ispao je iz elitnog ranga Serije A i to je ostavilo veliki utisak na navijače na čuvenom stadionu “Mineirao”.

U trenutku dok je Palmeiras vodio 2:0, i nagovještavao da za Cruzeiro nema spasa pošto je rival za ispadanje Seara imala bod protiv Botafoga (1:1), nezadovoljni navijači počeli su da kidaju stolice i da ih bacaju na teren, zbog čega je utakmica čak i prekinuta!

Na pet minuta prije završetka najgore sezone za Kruzeiro od osnivanja – morala je da reaguje i policija koja je bacanjem suzavaca na tribine probala da zaustavi navijače, tj. huligane.

Bilo je onih koji su plakali i jecali od bijesa i tuge zbog katastrofe za Kruzeiro, dok je naravno bilo i onih koji su svoje nezadovoljstvo iskazivali nasiljem. Letjele su stolice na teren u pravcu igrača Kruzeira, kao i mnogobrojni drugi objekti, a utakmica je na kraju nekako završena.

Nema sumnje da klub iz Belo Orizontea čeka i velika kazna zbog ovih nereda, ali im je trenutno mnogo veća briga kako da se vrate u prvu ligu…

Osim njih ispali su još i Chapecoense, Avai i CSA, dok je šampion, i to ubjedljivi, Flamengo, koji je prije toga osvojio i Copa Libertadores. Flamengo je upravo jedan od tri tima koji nikada nisu ispadali iz elite. Tu su još i Santos i Sao Paulo, dok je Cruzeiro “precrtao” taj rekord.

Pogledajte scene sa utakmice…

PODIJELI