Connect with us

Domaći fudbal

Navijači Sarajeva u Širokom presreli i pretukli više osoba, evo gdje su uhapšeni

Objavljeno prije

,

Huligani iz navijačke grupe ‘Horde zla’, pristalica FK Sarajevo sinoć su oko ponoći u Širokom Brijegu presreli i pretukli veću grupu nepoznatih muškaraca, a na koncu im palicama razbili automobil u kojem su se nalazili, prenosi Hercegovina.info.

Kako saznaje hercegovina.info, nakon brze reakcije mostarske policije, grupa napadača je uhićena oko 2.30 i to u klubu navijača ‘Red Army’, najvatrenijih navijača FK Velež u blizini Fejićeve ulice.

Kod uhićenih je pronađena određena količina nedopustivih sredstava, a na mjestu događaju su im oduzete palice, noževi, čekići, suzavac.

Još uvijek se ne zna stupanj povreda kod žrtava ovog huliganskog napada koji se dogodio u ligaškoj pauzi kad se ne odigravaju utakmice bh. Premijer lige.

Motiv napada je također još nepoznat, iako se špekulira da je ovo jedna od osveta za Vedrana Puljića, pokojnog navijača FK Sarajevo koji je nastradao u Širokom Brijegu tijekom navijačkih nereda 2009. godine kad je ubijen iz pištolja pored stadiona Pecara.

Podsjetimo, nakon policijske potjere preksinoć je u Mostaru uhapšeno 18 osoba na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNK, grupa od oko 30 maskiranih osoba ispisivala je grafite i narušavala javni red i mir u Ulici Adema Buće (Cernica), a nakon policijske potjere sustignuti su na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

“Za 18 osoba izdan je prekršajni nalog, a za ostalima se traga”, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Iz MUP-a su također potvrdili da je nakon obavljenog uviđaja utvrđeno da se radi o navijačima Zrinjskog, tačnije pripadnicima navijačke grupe Ultras, a od 18 osoba uhvaćenih jedna osoba je maloljetna.

Da li su ova dva slučaja povezana, još uvijek nije poznato..

NAJČITANIJE