PODIJELI

Portugalac Jose Mourinho se vratio na Stamford Bridge po drugi put otkada je dobio otkaz u decembru 2015. godine.

Ovaj 54-godišnjak je vodio sa klupe Manchester United, koji je pod njegovim vodstvom poražen rezultatom 1:0 od Chelseaja, te su se Plavci tako plasirali u polufinale FA Cupa.

Kada je portugalski stručnjak bučno reagovao poslije prekršaja nad Edenom Hazardom zahtijevajući da sudija opomene Belgijanca zbog simuliranja, Stamford Bridge je ”počastio” njihovog bivšeg menadžera sa ružnim gestikulacijama.

Poslije toga, Jose im je odgovorio držeći tri prsta visoko u zraku što govori o tri titule prvaka Premiershipa u dva mandata u Chelseaju prije nego li je napustio Stamford Bridge.

Mourinho je osvojio dvije uzastopne titule Premier lige u svoje prve dvije sezone na klupi PLavaca nakon čega je dobio otkaz u novembru 2007. godine.

”Mogu me zvati kako žele. Ja sam profesionalac i branim moj klub. Dok ne dovedu menadžera koji će im osvojiti četiri titule prvaka Engleske, ja sam broj jedan”, u svom stilu je odgovorio MOurinho koji je potom vodio Inter, Real Madrid nakon čega se vratio u Chelsea 2014. godine i osvojio treću titulu prvaka Engleske.

”Ja ne pričam. Želim samo reći da sam veoma ponosan na moje igrače i navijače. Sada imamo veoma bitnu utakmicu u četvrtak”, dodao je Jose.
mou-tekst

PODIJELI