PODIJELI

Juniori Slavije poraženi su u nedelju kod Veleža sa 2:0 u utakmici 8. kola Premijer lige BiH za juniore.

Ekipa Branislava Berjana je poklekla u finišu, i to nakon što je ovaj proslavljeni fudbaler, a sada trener na klupi Sokolova isključen od strane sudije Frane Jelića iz Širokog Brijega.

To nije, kažu iz Slavije, jedini grijeh glavnog sudije ovog meča, koji je tokom čitave utakmice pokazivao pristrasnost za domaću ekipu, a iz jedne njegove odluke su, kažu i primili prvi gol.

– Ne možemo više da šutimo. Sudija Jelić nas je u ovoj utakmici u Mostaru itekako oštetio. Mi smo već pisali žalbu Komitetu za suđenje Bosne i Hercegovine i tražimo detaljno pregledavanje snimka, da se otvrdi koliko nas je pomenuti sudija oštetio. Čitavu utakmicu je pokazivao pristrasnost za domaću ekipu, svirnuo je petnaestak prekršaja u zoni šuta, a od toga ih je pola diskutabilno ili sigurno nisu postojali. Iz jednog takvog mi primamo prvi gol na meču. Isključio je našeg trenera Branislava Berjana što je imao prigovore na suđenje. Platićemo tu kaznu, nije to sporno, ali želimo da se utvrdi odgovornost. Mi samo želimo da igramo fudbal i da imamo isti tretman kao i protivnici, suđenje 50-50, ništa više od toga. Ušli smo u Premijer ligu da igramo fudbal, a ne da samo budemo prolaznici i da nas je briga za suđenje. Želimo da u ravnopravnoj utakmici vidimo gdje smo i zato smo i odlučili da pišemo Komitetu za suđenje, jer ovo nema smisla, rekao je za portal sportdc.net omladinskih selekcija FK Slavija, Branislav Arsenijević.

Juniori Slavije trenutno se nalaze na 13. mjestu Premijer lige sa tri osvojena boda, a ovog vikenda će na svom terenu igrati protiv posljednjeplasiranog Čelika.

PODIJELI