PODIJELI

Šef stručnog štaba Osijeka, Nenad Bjelica, prokomentarisao je današnje odgađanje prvenstvene utakmice s Lokomotivom u Gradskom vrtu.

Odluka o odgađanju utakmice s Lokomotivom je zatekla sve u NK Osijek, posebno jer je odluka iz HNS-a stigla svega 5-6 sati prije početka meča, a povodom svega se oglasio i trener Osijeka, Nenad Bjelica:

”Ni mi ni oni više ne igramo Europu stoga ne bi trebalo biti nekih posebnih problema pronaći i definisati novi termin do odlaska na zimsku pauzu. Da, šteta zbog ovakve situacije i žao mi je što danas nismo bili u mogućnosti odigrati jer smo u dobroj formi i pobjedničkoj seriji. Međutim, što je – tu je. Vjerujem da ćemo i u nekom drugom terminu biti isto tako dobri te osvojiti planirana tri boda na koja smo računali ove nedjelje.  Zaraženim nogometašima Lokomotive želimo brz i uspješan oporavak, a mi se odmah počinjemo pripremati za gostovanje kod Istre 1961 u Puli.”

 

Trener Osijeka je ovom prilikom iznio i svoj stav o kompletnoj situaciji u Hrvatskoj, kada je riječ o znatno povećanom broju zaraženih, dakako ne samo u sportu, nego općenito:

”Generalno se nadam da će ljudi u našem društvu shvatiti ozbiljnost situacije i početi se ponašati odgovorno kako bi se opće stanje poboljšalo, a broj zaraženih umnogome smanjio. Na puno mjesta se, međutim, vidi i očituje da su reakcije drukčije, stoga smatram da treba biti odlučniji kako bi neodgovorni ostali u značajnoj manjini,  sve u cilju toga da bi se izbjeglo ovoliko širenje virusa. Dakle, svatko individualno treba preuzeti odgovornost na sebe, držati se propisanih epidemioloških mjera i dati svoj doprinos poboljšanju situacije koja, kako svi vidimo, nije dobra i svakako bi morala biti upozoravajuća”, rekao je Bjelica.

PODIJELI