PODIJELI

Ove sezone postigao je čak pet golova iz slobodnih udaraca. Jedan od njih bio je i hit na društvenim mrežama.

Nermin Musić, kapiten juiorske ekipe Sloge iz Tojšića iza sebe ima veoma uspješnu sezonu. Sa svojom ekipom, zauzeo je treće mjesto na tabeli Omladinske lige BiH – „Sjever B“, iza banovićke Budućnosti i Gradine iz Srebrenike. Iza sebe su ostavili ekipe Zvijezda 09 (Etno selo Stanišić), Slaven (Živinice), Radnički Lukavac, Rudar (Ugljevik), Mladost ( V. Obarska)…

Musić je odigrao sve utakmice. Iako je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, bio je drugi strijelac ekipe i prvi asistent.

Majstor je za slobodnjake. Ove sezone postigao je čak pet golova iz slobodnih udaraca. Jedan od njih bio je i hit na društvenim mrežama. Naime, Nermin Musić je izvao slobodan udarac na način da je lopta igračima u živom zidu prošla ispod nogu i završila u mreži.

– Uobičajeno je da igrači koji stoje u „zidu“ skoče prilikom izvođenja udarca, Znajući za to, odlučio sam da šutiram skroz po zemlji. Srećom, „upalilo“ je i postigao sam pogodak, kazao je Musić o tom svom pogotku.

Nastupao je Musić i za seniorsku ekipu Sloge iz Tojšića, koja se takmiči u Drugoj ligi F BiH – Sjever. I u seniorskoj konkurenciji se upisao u listu strijelaca i imao nekoliko lijepih asistencija.

Dobre igre nisu ostale neprimijećene pa je dobio poziv i za juniorsku reprezentaciju NS TK. Postoje veliki izgledi i da Musić promijeni klupsku sredinu. Za njegove usluge već se zanimaju neki prvoligaši.

– Ne želim po svaku cijenu mijenjati sredinu. Otići ću samo ako vidim da ću u nekom novom klubu imati priliku za napredak, kratko je kazao Nermin Musić.

PODIJELI