PODIJELI

Tyson Fury jetehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio Deontaya Wildera i drugi put u karijeri osvojio titulu svjetskog teškaškog prvaka.

Fury je dominirao od prve do zadnje runde, Wilderu je sudac u ringu dva puta odbrojavao da bi u sedmoj rundi prekinuo meč nakon što je iz Wilderovog ugla u ring bačen peškir. Prvi put u historiji teške kategorije meč dvojice do tad nepobijeđenih boksača završio je bacanjem peškira.

Wilder je nakon meča čestitao Furyju, iako se požalio na svoj ugao jer su prekinuli borbu, a Fury je odgovorio na isti način, pohvalama na račun sad već bivšeg prvaka.

“Moram pohvaliti Deontaya jer je pokazao srce prvaka. Ustao je i izdržao do sedme runde jer je pravi ratnik. Siguran sam da će ponovno biti prvak. Rekao sam vam što će se dogoditi, kralj se vratio na prijestolje”, rekao je Fury koji je nakon borbe zapjevao “American Pie” zajedno s 15.000 gledatelja u dvorani hotela MGM Grand.

Kući pjevajući će i Deontay Wilder jer su on i Tyson Fury u ovoj borbi zaradili puno novca. Ugovorom prije borbe svakome je bilo zagarantovano po 28 miliona dolara, a u istom omjeru (50-50) podijelit će i novac od televizijskih prava, odnosno pay-per-view prihoda. Očekuje se da će to svakom bokseru donijeti još 12 miliona dolara.

Posebnom klauzulom u ugovoru unaprijed je razdijeljena razrada od eventualne treće borbe Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Dogodi li se ona do kraja godine, Tyson Fury će dobiti 60, a Wilder 40 posto zarade.

PODIJELI