PODIJELI

Cristiano Ronaldo otišao je iz Real Madrida u ljeto 2018. godine, a s njim, barem kad je El Clasico u pitanju, „otišao“ je i Lionel Messi. Odlazak njegovog velikog igračkog rivala trebao mu je olakšati posao u najvećoj utakmici španskog fudbala, međutim izgleda da je iz čudesnog Argentinca izbio motiv kakav je imao kad je na drugoj strani bio omiljeni suparnik…

Barca i Real u subotu na Camp Nou (1:3) odigrali su prvi ovosezonski El Clasico. Domaćin je trebao biti blagi favorit, međutim nije to potvrdio na terenu, a poraz od najljućeg rivala podgrijala je ionako turbulentnu atmosferu.

Još jedan El Clasico prošao je bez traga Barcine desetke. Ispada da ga nema otkad je Ronaldo otišao jer Messi nema nijedan gol ni asistenciju od tog dana.

Od dana kad je Ronaldo razdužio dres Kraljevskog klub odigrali su pet utakmica u prvenstvu i dva u kupu, Messi je propustio samo jedan zbog povrede, na ostalima je bio prisutan fizički, ali odsutan statistički. Za rekordera po broju golova u El Clasicu porazan podatak. U karijeri je čak 26 puta osjetio to zadovoljstvo, Cristiano je s 18 daleko iza njega, a legendarni Alfredo di Stefano još dalje s 16…

Čudesni Argentinac tu je razliku mogao još podebljati, ali ispada da je potpuno bez motiva otkad na terenu nema njegovog najvećeg rivala Cristiana Ronalda.

U Kataloniji je trenutno u toeku reizgradnja, koju vodi glavni arhitekt Ronald Koeman, ali čini se kako se Leo na nju ne može naviknuti ili ne želi… Kao da je već spakovao kofere, kao da je glavom već otišao, izgleda kao da jedino želi odraditi posao i otići. Statistika je dokaz, šest utakmica, samo dva gola zasad. Navijače Barcelone, čini se, očekuje još jedna mučna sezona.