Connect with us

Domaći fudbal

Nevjerovatan rezultat: Fudbalerke Slobode pobijedile sa 18 golova razlike

Objavljeno prije

,

FOTO: FK Sloboda

U okviru 18. kola Prve ženske Federacije Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub “Sloboda” dočekao je Ženski nogometni klub “Mladost”.

Borbene crveno-crne pobijedile su Mladost sa nevjerovatnih 18:0.

Utakmica je od početka bila obilježena pogocima koji su se nizali sve do samoga kraja. Među strijelcima na ovoj utakmici upisano je šest Slobodinih fudbalerki.

Bilalić Fatima prvi pogodak postiže u četvrtom minutu, a Kasumović Emina povećava vodstvo u petom minutu. Nakon ova dva pogotka, slijedila je golijada tima FK Sloboda.

Pogotke postižu Mujezinović Ajla u 19. minutu, Saburović Amina u 24., 28. i 54. minutu, Bilalić Fatima ponovo u 30. minutu i Kasumović Emina u 31., 46., 64., 69., 70., 77. i 79. minutu.

U listu strijelaca na ovoj utakmici upisale su se još i Topalović Matea, koja je postigla pogotke u desetom, 38. i 73. minutu i Hasanović Amina, koja postiže podogak na ovoj utakmici u 59. minutu.

“Visok rezultat, želim da se zahvalim protivniku na trudu. Protivnik je danas igrao u skladu sa svojim mogućnostima, naša ekipa je izašla odgovorno sa ciljem da do kraja sezone odigramo svaku utakmicu maksimalno ozbiljno i to je rezultiralo velikim brojem golova” kazao je Armin Mujezinović, trener ženske selekcije FK “Sloboda”.

Također, Mujezinović se osvrnuo i na same fudbalerke iz njegovog tima. Istakao je kako ga više od rezultata raduje činjenica što su u ovoj utakmici debitovale Nina Hadžimehmedović, Merisa Mulalić i Iman Brkić.

“Čestitke našim gledaocima i klubu uz posebne čestitke seniorima i ponosni smo danas što smo FK Sloboda”, na kraju je poručio Mujezinović.

(fksloboda.ba)


Domaći fudbal

Efikasni strijelci, na tri utakmice postignuto 29 golova

Objavljeno prije

 

Autor

Na SC „Partizanovo“ odigrane se tri utakmice turnira „Tri kornera penal“ u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic 2. kola po grupama.

CTK Alati su zabilježilil i drugu pobjedu protiv Graewe Tadiva 6:0, u grupi B Caffe Terasa je rezultatom 15:0 savladala Imšo 376, u istoj grupi Asocijacija mladih SDA je bila bolja od sastava Garden City 5:3.

Rezultati,
grupa A, 2. kolo, CTK Alati – Graewe Tadiv 6:0 (Zukan 4, Halilović, Habibija),
grupa B, 2. kolo, Caffe Teresa – Imšo 376 15:0 (Graho 5, Sultanić 4, Kovač 3, Zeba, Turak, Memić),
grupa B , 2. kolo, Asocijajacija mladih SDA – Garden City 5:3 ( Šetka 3, Ramić,Hrušumović/Pirija,, Pervan, Badžak),

Raspored, četrvrtak 30. juni,
grupa A, 2. kolo u 19:45, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles,
grupa C, 2. kolo u 20:45, TR Salihović– Autopraonica Orahovica,
grupa D, 2. kolo u 21:45, Leyton Orijent – Džepi Ugarak Product.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Igman na pripremama u Međugorju, Adnan Elezović: “Planski igramo sa jačim protivnicima”

Objavljeno prije

 

Autor

Fudbaleri novog premijerkigaša konjičkog Igmana su na priremama u Međugorrju, puleni šefa struke FK Igmana Admana Elezovića novog člana elite bh. fudbala, u subotu 25. Juna su na Grbavici odigrali prvu konktrolnu utakmicu sa Željezničarom, domaći su pobjedili 2:0, a četiri dana kasnije sa Zrinjskim u Mostaru.

– Dvije prve kontrolne utakmice Željezničara i Zrinjskog, obratilili smo se šefu stručnog štaba Adnanu Elezoviću.

„ Od 16. juna smo počeli sa pripremama, igrači rade veoma dobro, nakon prve pripremne utakmice, jučer smo odigrali i drugu protiv Zrinjskog, a to im je bila generalka pred susret sa Sheriffom u okviru Lige prvaka. Planski smo krenuli da igramo sa što jačim protivnicima. Možemo biti zadovoljni šta su igrači pružili nekih 55 60 minuta, gdje smo bili ravnopravni na terenu.

Nastavljamo da radimo u Međugorju gdje imamo kvalitetne uslove za dobar rad. U narednim danima očekujemo par kvalitetnih pojačanja„ riječi su šefa struke FK Igmana Adnana Elezovića.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Novi potpis u redovima FK Sloboda

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Sloboda

Bosanskohercegovački premijerligaš FK Sloboda objavio je na svojim zvaničnim stranicama društvenih mreža da je Emir Jusić ostao u klubu.

Naime, fudbaler Slobode Emir Jusić odlučio je nakon isteka ugovora ostati u tuzlanskom klubu još jednu sezonu.

Prošle sezone Emir Jusić je bio izuzetno važan igrač u ekipi, odigrao je 30 utakmica u prvenstvu i postigao dva pogotka.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE