PODIJELI

Francuski mediji raspisali su se o velikoj ljetnoj rasprodaji u Kneževini, naime, prvak Francuske iz 2017. godine Monaco želi ovo ljeto “iskrcati” 30 igrača! Plan im je drastično smanjiti kadar prve ekipe za sljedeću sezonu…

Monaco ima treći najveći budžet u francuskom prvensrtvu, ali drugu sezonu zaredom bit će bez europskih natjecanja i više ne može priuštiti tako skup kadar. Upravi odbor zato je odlučioda se riješi dobrog diijela sadašnje ekipe te krene u reizgradnju, a trebao bi je predvoditi novi sportski direktor, jer ga zasad još nemaju.

Na prvoj prozivci za novu sezonu Monaco će imati nevjerojatnih 60 igrača, a kako bi malo rasteretili gužvu koja se najavljuje za 15. juna i start pripreme, planiraju “iskrcati” polovinu i na njima zaraditi do 50.000.000 eura.

S posudbe će se vratiti Henry Onyekuru (Galatasaray), Radosław Majecki (Legia Warsaw), Giulian Biancone, Jonathan Panzo (Cercle Brugge) i Strahinja Pavlović (Partizan), a Francuzi najavljuju kako će svi sljedeće sezone dobiti priliku u prvoj ekipii Monaca.

Planiraju zadržati Benoita Badiashilea, Wissama Ben Yeddera, Benjamina Henrichsa, Youssoufa Fofanu I Fodea Ballo-Tourea, ali problem im je što su to igrači koji su najzanimljiviji potencijalnim kupcima na tržištu. Najradije bi se pak riješili Djibrila Sidibea, Antonija Barrece, Nacera Chadlija, Pelea, Youssefa Ait Bennasera, Jeana Eudesa Aholoua, Kamila Glika, Jemersona, Jorgea I Fabregasa, ali problem je što za polovinom nema interesa, a druga polovina ima jako dobre uslove.

PODIJELI