PODIJELI

D.H.

Košarkaši Sparsa, Igokee i Borca tri najbolje ekipe u BiH, odbili su učestvovati u cirkusu u režiji KSBiH.

Naime KSBiH je uvažio želje i molbu ekipe Širokog Brijega i dozvolio im da organizuju F4 košarkaškog prvenstva BiH, iako je F4 trebao biti otkazan, a prema dogovoru 5 prvoplasiranih ekipa iz regularnog dijela sezone i Igokee koja se takmičila u ABA 1 ligi, a koja je bila oslobođena prvog dijela prvenstva.

Ništa ne bi bilo čudno da prethodno nije odlučeno da se F4 ne odigra, tada su i čelnici Širokog bili protiv završnice ne računajući na rezultatski kolaps.

Dakle, prvobitno je bilo dogovoreno da prvi u Ligi 6 igra ABA 1 ligu, a drugi i treći u ovom slučaju Spars i Borac ABA 2 ligu.
Na parketu su se najslabije snašli igrači Širokog, pa su odlučili uzeti stvari u svoje ruke.

Nakon nedolaska ekipa Sparsa, Borca, i Igokee košarkašima Širokog su dodjeljene zlatne medalje i pehar za prvaka države koji je očito odlučen za zelenim stolom.

Da li je ovo poruka mladim košarkašima?

Da li je ovo zahvalnica KSBiH , Igokei(igrali F4 ABA lige) Sparsima (igrali F4 ABA 2 lige, majstoricu sa Splitom za ulazak u ABA 1 ligu) , Borcu koji je vratio košarku u Banja Luku i sjajno prezentovao bh. košarku.

Zbog koga i čega se igra košarka u BiH? KSBiH je pogazio sve dobro što je uradio zadnjih par godina.

Predsjednik i osnivač Sparsa Nihad Selimović kazao je za BH Basket da svi koji su učestvovali u ovome trebaju podnjeti neopozivu ostavku.

PODIJELI