PODIJELI

Crna Gora bi vrlo lako mogla dobiti bosanskohercegovačkog trenera za selektora.

Nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Ljubišom Tumbakovićem, jedno je sigurno da upražnjeno mjesto neće preuzeti trener iz Srbije.

Predsjednik Saveza Dejan Savićević ne želi se više dovesti u situaciju kao pred utakmicu sa Kosovom, da nakon pritisaka iz Srbije, pred utakmicu ponovo ostane bez selektora. A, ne zaboravimo, Crna Gora i Kosovo igrat će i revanš ovoga puta u Prištini.

Tako se suzio manevarski prostor na trenere iz BiH i Hrvatske. Nakon Faruka Hadžibegića koji je prvi isplivao kao kandidat, još dva imena iz Bosne i Hercegovine pojavila su se u opticaju za klubu ‘’Sokola’’.

Radi se o Blažu Sliškoviću i Safet Sušiću, koji su svojevremeno vodili reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Saznajemo da je Sliškovića zastupa njegov menadžer i prijatelj Nusret Jashari, dok je Sušić odranije u prijateljskim relacijama sa Dejanom Savićevićem i zbog toga očekuje direktan poziv u slučaju da se odluče za njega.

Crna Gora bi najkasnije do kraja jula trebala odabrati novog selektora, petog po redu od osamostaljenja države. U proteklih 13 godina, Crnu Goru su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.