PODIJELI

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2021. godine.

Nakon pobjede protiv Latvije u prvom kolu na gostovanju, večeras naim momcima nije pomogao ni pakao prepunog Mejdana. Grčka je nakon 40 minuta igre slavila sa 70:65.

Naši momci su dobro otvorili utakmicu, poenima Halilovića i Sulejmanovića imali smo vodstvo koje smo održavali tokom čitave prve četvrtine. Ipak u posljednjoj sekundi Grci pogađaju trojku sa pola terena i dolaze u prednost 17:16.

I u drugoj četvrtini Grci su sačuvali prednost i na odmor se otišlo sa rezultatom 40:34.

I u trečoj četvrtini Grci su bili bolji na parketu i čuvali su stečenu prednost. U posljednjoj četvrtini monogo drame, ali naš tim nije uspio doći do preokreta i druge pobjede kojom bi otvorili vrata plasmana na Eurobaskte.

Najefikasniji u našem timu bio je Milan Milošević sa 17 poena. Edin Aatić je dodao 13, a Emir Sulejmanović osam poena. Kod Grčke je Agravanis postigao 17, a Larentzakis je ubacio 15 poena.

BiH: Adamović, Alibegović, Pašalić, Atić, Stipanović, Halilović, Milošević, Kamenjaš, Čampara, Lazić, Sulejmanović, Vrabac.

Grčka: Skordilis, Katsivelis, Larentzakis, Kavvadas, D. Agravanis, Margaritis, Bochoridis, Mantzaris, I. Agravanis, Giannopoulos, Saloustros, Kaselaksi.

PODIJELI