Connect with us

BH Reprezentacija

“Niko od igrača koji su pozvani za duele sa Crnom Gorom i Rumunijom neće ići u Rusiju”

Objavljeno prije

,

FOTO: N/FSBiH

Za 11 dana reprezentaciju na čijem je golu Ibrahim Šehić očekuje jedan od bitnijih mečeva u zadnjih godinu dana. U Zenici ćemo protiv Crne Gore igrati za potvrdu prvog mjesta u Ligi nacija što bi bio iskorak u odnosu na prošle rezultate. Šehić je nekoliko puta dosad potencirao ono što mnogi ne razumiju – da reprezentacija trenutno ima odličnog selektora…

– Ako ćemo pričati o fudbalskom znanju i trenerskim karakteristikama odgovorno tvrdim da se radi o najboljem selektoru kojeg smo imali u posljednje vrijeme, a to će sigurno potvrditi i oni koji su duže od mene u reprezentaciji. Generalno radi se o čovjeku koji je taktički perfektan, priprema utakmice i snima protivnika do najsitnijih detalja. S ljudskog aspekta, vrlo je pošten i marljiv, nikada neće dati nekome šansu zbog toga što mu je drag, i da ošteti nekog drugog igrača. To igrači osjete i zaista ga zato cijenimo.

Na kraju u razgovoru za BOSNAINFO.BA osvrnuo se i na posljednja dešavanja u režiji NSBiH koji je dogovorio prijateljsku utakmicu s Rusijom.

– Iskreno, ne mogu da vjerujem šta su ljudi smislili dvije sedmice uoči odlučujućeg nastupa u Ligi nacija. Umjesto da svi budemo fokusirani na Crnu Goru mi se bavimo nevjerovatnim stvarima. Iskreno, užasno se osjećam. Mislim da se tu ponajmanje radi o fudbalu, neko je htio da izazove kontoverze, ali mi je krivo što baš sad. Ono što ću vam ja sa sigurnošću reći je da niko od ovih sada igrača koji su pozvani za predstojeće duele neće ići u Rusiju. Sve i kad bi htjeli, odgovorno vam tvrdim, klubovi neće pustiti igrače jer ih nisu dužni puštati na prijateljske mečeve, a posebno što im u Rusiji ni FIFA ni UEFA ne garantuje sigurnost.

(Bosnainfo.ba)

NAJČITANIJE