PODIJELI

Rukometna reprezentacija BiH po drugi put u svojoj historiji izborila je plasman na Euro.

Ako ga zdravlje posluži, na šampionatu će igrati i naš legendarni lijevi bek Nikola Prce koji će u periodu kada se bude održavalo prvenstvo imati na leđima 42 godine.

O tome ko je i šta predstavlja Prce za našu zemlju na dobar način je opisao Nevzudin Brljak.

“Krenem, pa stanem. Obrišem napisano. Nemam riječi. Bojim se pogriješiću. Kako se Nikoli zahvaliti?! Kako opisati ovu gromadu iz ugla BiH patriote, a da to bude korektno? Krećem iz 1997 godine, kada je Nikola Prce debitovao za Zagreb u rukometnoj ligi prvaka. Stajem na rukometnom Euru 2022, gdje će Nikola povesti Zmajeve. U tom razmaku od 25 godina vrhunskog kontinuiteta rukometni div nas je mnogo zadužio. Njegovu Čapljinu volimo, jer nam je dala velikog bosansko hercegovačkog heroja.

Rukometni div, mag, gromada. Najbolje od svega mu stoji ona marka sportske opreme #Number1 (No1), koju su travnički dizajneri kreirali i obukli mnoge domaće i strane reprezentacije i klubove. Nikom ova marka ne pristaje kao Nikoli. On je No.1. Forever.

Ako se ikada bude učilo o sportskim gromadama u školi, prva lekcija treba biti o bosansko hercegovačkom Nikoli. On je babo, ćaća, father of handball.”

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine.

PODIJELI