PODIJELI

Zapamtite ovo ime. Nino Peulić, budući je novi “Zmaj”. Stroj za golove. Mališan ima tek dvanaest godina, a igra u selekciji petnaestogodišnjaka. Video i način na koji postiže golove najbolja su potvrda da će BiH u Bundesligi dobiti novog golgetera. Nakon Sergeja Barbareza, Edina Džeke, Vedada Ibiševića, dolazi Nino Peulić. Vanserijski dragulj. Čije je ime u bilježnicama skauta moćnih evropskih klubova.

Nino je u posljednjem susretu svog tima,SV Türkgücü, pobjedu začinio s tri asistencije i golom. Sjajan nagovještaj u novoj sezoni u kojoj očekuje poziv selektora BiH.

-Mama i tata me podržavaju u svemu, a ja uživam u treninzima i utakmicama. Volio bih da, kad porastem, postanem profesionalni fudbaler. Najviše volim Messija i Neymara iz Barcelone, oni su najbolji, i Reusa iz Borusije Dortmund za koju navijam. Bio sam u Tuzli i volio bih igrati za reprezentaciju BiH. Najviše zbog tate koji to isto želi”, kaže Peulić.

Za 12-godišnjim Ninom Peulićem interes su već pokazali bundesligaški klubovi. I pitanje je vremena kada će dobiti poželjniju sredinu za fudbalsko odrastanje.

PODIJELI