PODIJELI
Foto: AS Roma/Twitter

Roma je danas i zvanično predstavila svoje novo pojačanje.

Za rimski klub će u narednom periodu, kako je bilo i najavljivano, nastupati napadač Borja Mayoral koji je na Olimpico došao na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida.

Shvatio je Mayoral da u Realu neće imati previše prilika i da je za njegov razvoj najbolje da karijeru nastavi u Serie A, a na zvaničnom predstavljaju kazao je, između ostalog, da nije došao biti rezerva našem Edinu Džeki.

“Zidane je insistirao na mom ostanku, ali ja sam mu govorio da moram otići negdje gdje ću imati veću minutažu. Zidane me voli i zbog mene se želio riješiti Luke Jovića. Sve je bilo dogovoreno u zadnji trenutak i morao sam osobno zvati Zidanea i nagovoriti ga da me pusti”, rekao je Mayoral, pa nastavio:

“Ne smatram se Džekinom rezervom. Napadač sam kao i on, motivisan sam da ovdje napravim dobar posao i pomognem Romi u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Uostalom, od fudbalera kao što je on mogu sigurno naučiti mnogo. Siguran sam da će među nama biti zdrava konkurencija. Možemo igrati i zajedno”, istakao je 23-godišnji fudbaler.

Za prvi tim ‘kraljevskog’ kluba Mayoral je u proteklom periodu odigrao 33 utakmice i zabio sedam golova.

PODIJELI