Connect with us

Domaći fudbal

NK Čelik podnio novu tužbu protiv Grada Zenica

Objavljeno prije

,

Foto: Sportske.ba

Nogometni klub Čelik obavijestio je javnost da je podnio novu tužbu protiv Grada Zenica, zbog kako navode, maćehinskog odnosa.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Javnost je od ranije upoznata o mučnoj i tragičnoj situaciji na relaciji između Gradske uprave Grada Zenica i NK Čelik Zenica koja je prerasla u raritet ne samo u državi nego i u regionu. Svojim maćehinskim odnosom prema simbolu ovoga grada, Gradska uprava Grada Zenica je od Zenice napravila „grad slučaj“ o kojem se s nevjericom govori i piše u državi ali i šire.

Poznato je da Grad Zenica već skoro dvije godine konstantno krši Sporazum o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica tako što klubu ne transferira sredstva uprihodovana od poslovnih prostora u stadionu Bilino polje.

Prvu tužbu protiv Grada Zenica, naš klub je podnio još 26.05.2021., a tužbeni zahtjev kojeg je kasnije Općinski sud i odbio je iznosio 236.936,90 KM, te je obuhvatio neizmirene obaveze Grada s pripadajućom zakonskom kamatom zaključno s ratom za 12. mjesec 2021. godine. Kao što je klub izvijestio javnost, taj postupak je u proceduri pred nadležnim Kantonalnim sudom u Zenici, a rukovodstvo NK Čelik Zenica u roku od dva mjeseca očekuje pravosnažnu presudu u korist kluba.

Dana 29.11.2022. godine, kao što je i najavio, klub je podnio novu tužbu pred Općinskim sudom u Zenici za obaveze Grada Zenica koje su u međuvremenu dospjele od januara 2022. godine do dana podnošenja tužbe – 176.588,38 KM, a do glavne rasprave će se u sklopu tužbenog zahtjeva svakako objediniti i obaveze koje dospiju do dana njenog održavanja.

Kao klub ne želimo ulaziti u motive kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, ali smo sigurni da se iza svega krije politička volja jednog čovjeka koji živi u neostvarenoj želji da sahrani ovaj klub. Još smo više sigurni da nikom nećemo dozvoliti da se poigrava s dostojanstvom NK Čelik Zenica i da ćemo mu vratiti sve što mu je oteto i što mu pripada!”

NAJČITANIJE