PODIJELI

R.Mamela/sportske.ba

NK Ključ koji igra dosta uspješno u prvenstvu Kantonalne lige Unsko-sanskog kantona, osim rezultata na zelenom travnjaku može se pohvaliti i vrijednim radovima kada je u pitanju infra struktura ovog kluba.

Ovih dana završen je značajan ifrastrukturni projekat koji podrazumjeva natkrivanje centralne tribine na stadionu pod „Lubicom“.

Sigurno da to nije jedini, ali ni posljednji, projekat kada je u pitanju infrastruktura na stadionu u Ključu, a o čemu nam je više rekao predsjednik kluba Amer Hajdarović koji je, između ostalog, istakao sljedeće:

-Naš klub se već uveliko priprema, u svim segmentima, za proslavu sto godina kluba koja pada 2023. godine. Biće to pravi nogometni spektakl, a gdje planiramo dovesti neku od naših reprezentacija ili nekog renomiranog premijerligaša (Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac…). Želimo da što spremniji dočekamo taj veliki dan za klub, grad, kanton i stoga se maksimalno, uz pomoć Opštine i naših prijatelja iz cijelog svijeta, trudimo da naš stadion bude u što ljepšem svjetlu.

Obnovili smo sjedeća mjesta, travnjak, prilaze stadionu, natkrili centralnu tribinu u dužini od 15 metara uz pomoć naše općine na čelu sa načelnikom Nedžadom Zukanovićem, a vrijednost tih radova na natkrivanju bila je četrdeset hiljada KM. Takođe uradili smo svlačionice, postavili plastičnu stolariju, uradili fasadu, kupili novi namještaj za prostorije na stadionu itd.

Planiramo nastaviti sa pokrivanjem još 15 metara centralne tribine, uraditi krov na svlačionicama, još jedno kupatilo, na dva pomoćna terenu poboljšati uslove za treniranje, kao i na travnjaku na glavnom terenu i mislim da će naš tim imati najbolje uslove u US kantonu.

Aplicirali smo za sredstva i odobreno nam je novih pedeset hiljada KM a što će nam itekako dobro doći da izvršimo sve te planirane radove. Želimo biti maksimalno spremni za taj veliki dan za naš klub i naš grad-jer malo je klubova u cijelom regionu koji se mogu pohvaliti da žive, rade, postižu dobre rezultate čitavih sto godina.

PODIJELI