PODIJELI

NK Vlašić iz Turbeta, član Druge lige FBiH – Zapad je odigrao prvu pripremnu utakmicu na domaćem terenu pred nastavak sezone, a protivnik im je bila ekipa NK Natron iz Maglaja.

Vlašić je ovu utakmicu pobjedio minimalnim rezultatom, a jedini gol postigao je Abdel Rosić. Kod domaćih se ponajviše istekla vezna linija (Hasanbegović, Šiljak i Baručija), te stoper Luković čiju vam izjavu prenosimo nakon utakmice.

– Prije svega želio bih da pohvalim rad svih ljudi u klubu na čelu sa predsjednikom Aščićem koji su nam obezbijedili sve uslove za idealno treniranje, tako da je sami početak priprema na zavidnom nivou. Imali smo dosta odlazaka iz kluba tako da nam je kadar mnogo podmlađen, međutim dobili smo veliko pojačanje dolasakom Hasanbegovića koji je sigurno najbolji “plejmejker” u ligi i koji će mnogo doprinjeti u igri prema naprijed. Svakako tu je i Amir Baručija koji ima premijerligaško iskustvo.
Danas smo odigrali utakmicu protiv jako dobre ekipe iz Maglaja. Potrudili smo se da prenesemo na teren ono što su zahtijevaao nas šef struke Salih Salihović, te njegov pomoćnik Samir Dobrić. Ovim putem bih istakao da su to dva izvanredna trenera koji rade idealan posao kako na fudbalskom tako i na pedagoškom planu. U nastavku imamo u planu još par dobrih protivnika u prijateljskim susretima te se nadamo da ćemo sezonu dočekati spremni i startati pozitivnim rezultatima. Ambicije kluba su vrh tabele. Svjesni smo da imamo i kvalitet i uslove za sami vrh.

PODIJELI