Naslovnica Fudbal Domaći fudbal Ništa od ostavki na Grbavici: Džubur otkrio šta će se desiti s...

Ništa od ostavki na Grbavici: Džubur otkrio šta će se desiti s pomoćnim terenom

PODIJELI

Sjednica Upravnog odbora FK Željezničar koja je trajala nešto više od tri sata, nije rezultirala bilo kakvim ostavkama o kojima se spekulisalo ranije danas.

Ovu informaciju nakon sjednice za Faktor je potvrdio prvi čovjek Plavih Admir Džubur.

– Prvo da demantujem ove priče oko ostavki jer o tome večeras nije bilo riječi. Ne znam iz kojih izvora su se jutros pojavili ti novinski napisi. Da je situacija ozbiljan u klubu, ozbiljna je, a na večerašnjem sastanku smo razmotrili neke aktivnosti koje smo poduzeli u proteklom periodu – kazao je Džubur za Faktor.

Na sjednici koja je počela nešto iza 18 sati u Plavom salonu stadiona Grbavica jedna od glavnih tema zasigurno je bila finansijska situacija koja već odavno nije bajna, a fudbaleri i klupski uposlenici već su nekoliko mjeseci bez plaće.

U proteklom periodu spekulisalo se i govorilo i o prodaji pomoćnog terena, pa je za pretpostaviti da je nekretnina čijom bi prodajom sanirali dugovi i krenulo i izgradnju Trening-kampa, također bila jedna od tema večerašnje sjednice. No Džubur tvrdi da se pomoćni teren neće prodavati.

– Nije to prodaja, to je aktiviranje imovine Želje u cilju poboljšavanja uvjeta kluba i u cilju života kluba, a ako se sve to desi, uz saglasnost Skupštine, to je stvaranje i pravljenje jednog omladinskog kampa. To je ustvari zalog za budućnost – naglasio je Džubur.

U klubu iz Zvorničke 27 za sada su ostali i bez sredstava koje su Plave sljedovale od transfera Edina Džeke u Juventus, koji je propao, pa je 325.000 eura za sada “na čekanju”.

Izvor: Faktor

PODIJELI