PODIJELI

Nora Mork, zvijezda Norveške rukometne reprezentacije vraća se u Norvešku. Samo godinu dana nakon prelaska u CSM Bukurešt, Mork će napustiti Rumuniju, zbog porodičnih problema.

„Zbog ozbiljnih zdravstvenih problema u mojoj porodici odlučila se se u dogledno vrijeme preseliti u Norvešku. Na taj način mogu biti sa svojim najmilijim u ovom teškom periodu.“ istakla je Mork za klupske stranice kluba.

Mork je u Rumuniju stigla 2019. godine iz mađarskog Gyora. Međutim zbog povrede se nije baš naigrala. Njen povratak je planiran za april mjesec, ali zbog pandemije korona virusa više nije imala prilike obuči dres Bukurešta.

„Moj trener i osoblje CSM Bukurešta pokazali su veliku naklonost prema mojoj situaciju. Duboko sam zahvalna na razumjevanju koje su pokazali u ovim teškim trenucima za mene. Moj san je osvajati naslove sa CSM Bukurešti ali trenutno su ljudski problemi veći. Svima želim puno sreće u budućnosti“ zaključila je Mork.

Norveški mediji ovu 29-godišnju rukometašicu povezuju sa norveškim klubom Vipers Kristiansand, u kojem već nastupa 10 norveških reprezentativki.

PODIJELI