PODIJELI

U historijskoj utakmici na EP-u za rukometaše, reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od domaćina i velesile Norveške rezultatom 32:26.

Sjajno smo otvorili meč. Nikola Prce je psotigao dva gola i poveli smo sa 0:2. Nakon toga vraćaju se Norvežani, koji u 12. minuti odlaze na 7:4, ali na krilima Benjamina Burića i Nikole Prcea vraćamo se u egal.

U 18. minuti proigrao je i Malinović, koji postiže tri gola, tako da do 23. minute imamo egal, ali onda Norvežani ubacuju u brzinu i golovima Sagosena odlaze na +5, 17:12, što je bila najveća prednost i rezultat prvoh poluvremena.

U prvom dijelu Burić je imao sedma odbrana, Prce šest golova, na drugoj strani Sagosen je postigao šest pogodaka. Odlične rolu u našoj selekciji imao je i Josip Perić.

Drugo poluvrijeme Norvežani otvaraju serijom 2:0, a mi prekidamo golovima Burića i Haseljića. Nakon toga nekoliko tehničkih grešaka naše selekcije, što koriste Norvežani i u 46. minuti odlaze na najvećih +8, rezultat je glasio 26:18.

Do kraja meča igralo se većinom gol za gol za konačnih 32:26.

U našoj selekciji Prce je postigao sedam golova, Panić četiri, Malinović i Vranješ po tri gola, Benjamin Burić je imao osam, a Nebojša Grahovac četiri odbrane. Kod Norvežana nezaustavljiv je bio Sagosen sa 12 pogodaka.

PODIJELI