PODIJELI

Najbolji bosanskohercegovački kick bokser Dževad Poturak, nastupit će na ”King of king” turniru koji će se 16. novembra održati u litvanskom gradu Viljnusu.

Naš predstavnik će se boriti protiv Wieslawa Kwasniewskog ”Terminatora” u kategoriji do 95 kilograma. Poturak privodi kraju pripreme u Sarajevu i kaže da će biti spreman za meč. -”Terminator” je opasan borac, vrlo jako i neće mi biti nimalo lako”- kaže Poturak i nastavlja:

”Podiugao sam formu za 50 posto. Dobio sam na snazi i eksplozivnosti. Osjećam se jako dobro”. U Viljnusu će Poturak 92. put ući u ring. ”Imam velika očekivanja. Želim ranije završiti borbu, tako da ću ga pokušati nokautirati. Smatram da ako borba potraje, neće biti dobro, jer ću se iscrpiti i njemu dati šansu da pobjedi” otkriva Poturak svoju taktiku.

Slavni 42-godišnji borac priprema se u svojoj sali uz pomoć brata Dženana.

-”Najviše radimo na brzini i snazi udarca. Odlično se osjećam i spreman sam kao nikad do sada. Radujem se odlasku u Litvaniju jer je to jedna od rijetkih zemalja u koju nisam odnio zastavu Bosne i Hercegovine” kazao je na kraju.

PODIJELI