PODIJELI

Večeras je u Cazinu trebala biti odigrana utakmica između Krajine i Viteza u okviru Prve lige FBiH. Meč se igrao i u čast Huseina Salkića, legende cazinskog i bh. rukometa, čiji je srce prestalo kucati za vikend.

Krajina i Cazin su bili spremni da jednom sjajnom atmosferom i utakmicom odaju počast čovjeku koji je dao ogroman doprinos u razvoju cazinskog rukometa i čovjeku koji je bio jedan od najcjenjenijih sportskih radnika u BiH, međutim utakmica nije odigrana, jer gošće nisu došle.

U Krajini su duboko razočarani potezom Viteza, jer do samog početka utkamice, igračice nisu znale. Savez je uredno obavjestio gošće o novom terminu utkamice, obzirom da je već pomjerana za vikend.

Umjesto kvalitetne prvenstvene utakmice protiv vrlo dobre ekipe Viteza, rukometašice Krajine su odigrale 20 minuta između sebe pred punim tribinama cazinske dvorane. Gospodin Emir Dautović je održao govor u čast Huseina Slakića Nejke, kojem je odana počast minutom šutnje i učenjem El Fatihe.

Ako ne zbog Krajine i bodova, gošće iz Viteza su morale drugačije postupiti radi poštovanja prema liku i djelu Huseina Salkića. Šta je bio razlog nepojavljivanja u Cazinu, saznat će se u narednim danima.

PODIJELI