PODIJELI

Talentovani napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine Almir Mujčinović, potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim drugoligašem SSV Jahn Regensburgom.

Nakon što je odradio nekoliko probnih treninga, talentovani napadač zadovoljio je trener u ovom klubu i dobio je ponudu da potpiše ugovor.

Trener prvog tima SSV Jahn Regensburga je Mersad Selimbegović koji je najzaslužniji što je Almir stigao u redove kluba iz Bavarske.

”Sretan sam što sam potpisao ugovor i što ću imati priliku da učim od sjajnih trenera. Vrlo sam ambiciozan i nadam se da ću se radom nametnuti trenerima i da ću uskoro zaigrati za prvu ekipu Jahn Regensburga” rekao je Mujčinović.
Ovaj 17-godišnji nogometaš rođen je u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova porodica je napustila Banja Luku i preselila se u St. Louis.

Almir je počeo karijeru u klubu Bh. Zmajevi, gdje ga je trenirao otac Damir. Odmah se vidjelo da mu je to prolazna stanica, pa je prešao u klub St. Louis Scott Gallagher. U njihovoj akademiji proveo je četiri godine, a onda je prešao u prvi tim sa 14 godina.

Stasiti napadač (visok 1,93 cm) prvi je igrač u historiji kluba koji je sa 14 godina zaigrao za elitnu ekipu, a naredne sezone je postao najbolji strijelac. Tri godine je St. Louis Scott Gallagher osvajao prvenstvo države Missouri, a dva puta su igrali završnicu nacionalnog takmičenja. Mujčinović se predstavio nogometnoj Americi na najbolji način – izabran je među pet najboljih napadača u SAD-u.

Almira je u SAD-u u kampovima trenirao bivši igrač Sarajeva Nenad Vidaković. Davao mu je dragocjene savjete i pomagao mu u shvatanju igre.

‘’Gospodin Vidaković mi je puno pomogao. Analizirao je moju igru i ukazivao mi šta trebam ispraviti, na čemu trebam raditi. Jako sam mu zahvalan zbog toga’’ kaže Mujčinović.

Uz njega je od 12. godine i Almir Hadžić, porodični prijatelj i nogometni agent sa adresom u Munchenu. Hadžić ga je pratio u mlađim selekcijama.

Mujčinović se nada da će uskoro skrenuti pažnju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. U Americi ga je gledao Darko Ljubojević tim menadžer reprezentacije, ranije voditelj projekta razvoja elitnih omladinskih igrača u BiH.

PODIJELI