PODIJELI

Nastavlja se kriza u Barceloni. Slavni katalonski klub je u velikim problemima, svlačionica na čelu s Messijem se okrenula protiv čelnika kluba, a novi potez Ronalda Koemana izazvao je nove proteste među navijačima.

Nakon što je Lionel Messi ipak odlučio ostati, navijači su se malo primirili, no Koemanova odluka da u novoj sezoni neće koristiti 21-godišnjeg Riqui Puiga ponovno je podigla tenzije kod brojnih navijača.

Koeman je javno proučio Puigu da trenutno za njega nema mjesta u Barceloni i da bi bilo najbolje da ode na posudbu, to se mladom Špancu nikako nije svidjelo, a odluka je sasvim nelogična jer je Puig prošle sezone igrao jako dobro iako je bio najmlađi u ekipi uz Fatija.

“Nije istina da sam Puigu rekao da ne računam na njega. Međutim, konkurenciju je velika i to sve komplikuje. Preporučujem Riquiju da ode na posudbu jer tako će dobiti minutažu”, rekao je Koeman.

Navijači su posebno ljuti jer im je nakon debakla predsjednik obećao rekonstrukciju i brojne promjene, gdje se očekivalo da će dati šansu mlađim igračima, a promjena gotovo da i nema osim što je se Coutinho vratio s posudbe iz Bayerna.

Navijači su na društvenim mrežama napali Koemana. Ispod svake njegove objave na Facebooku i Instagramu nižu se komentari koji daju podršku Puigu. Navijači se i dalje nadaju da će Koeman promijeniti odluku i dati mu priliku u novoj sezoni, no teško će se to ostvariti.

PODIJELI