PODIJELI

Čelnici Bayerna jučer su i zvanično okončali potragu za novim trenerom.

Nakon što je Hansi Flick najavio da želi otići, rukovodstvo minhenskog kluba dalo se u potragu za novim strategom i na kraju odluka je pala na Juliana Nagelsmanna.

Koliko je Bayern želio Nagelsmanna dovoljno govore i milioni koje su uplatili na Leipzigom račun. Nekad im je za igrača bilo puno platiti 25 miliona eura, a sada su to za trenera. Recimo, manje su platili za Robbena.

O Nagelsmannu i onome što je napravio kao mlad trener ne treba trošiti riječi. Pod njegovom palicom je imao priliku raditi i jedan Bosanac, Ermin Bičakčić, kojeg naročito cijeni. Pokazuje to i izjava koju je dao krajem 2018. godine.

“On je izvanredan primjer svakom igraču u timu kako se igra i kako se stoji u defanzivi. Nije on tip kao igrača kao Fernando Redondo, ali jednom sam čuo izreku da je najbitnije da svako radi svoj posao. Ako si stolar, radi najbolje što možeš kao stolar, a ako si stoper onda budi pravi stoper. Bičakčić je pokazao da to jeste. Kako igrama, tako i ponašanjem”, rekao je Nagelsmann koji je u to vrijeme bio u Hoffenheimu.

Nagelsmann je kazao jučer kako će vođenjem Bayerna ostvariti svoj san.

PODIJELI