PODIJELI

R.Mamela/sportske.ba

U okviru 24. kola Druge lige FBiH-sjever u Brčkom je domaća ekipa FK Dizdaruša dočekala tim NK Priluk.

Domaći igrači bili su silno motivisani i spremni da nadigraju goste i to su ostvarili na kraju ubjeljivom pobjedom od 3:0. Cijeli tok meča „sokolovi“ sa legendarne Dizdaruše bili su bolji, agresivniji, razigraniji, borbeniji i sasvim zasluženo su osvojili nova tri boda.

Domaći su poveli sa 1:0 početkom drugog dijela igre, kada je pogodio iskusni Anel Smajlović nakon sjajno izvedenog udarca. Nakon toga domaćin je zaigrao još bolje i opasnije po mrežu gostiju, a produkt takve igre su dva zgoditka Vahida Mrkaljevića za konačnih 3:0 za izvanrednog domaćina.

Na kraju meča velika radost u taboru Dizdaruše, svi su slavili vrijedan trijumf, čestitke sa svih strana stizale su šefu stručnog štaba Mladenu Novakoviću i igračima(Augustinović, Bjelkić, Mujagić, Ad.Livadić, Hodžić, Lejlić, Va.Mrkaljević, Am.Livadić….) kao i predsjedniku kluba Damiru Čauševiću.

Komentar dešavanja na terenu, ali i van terena, rekao nam je beskompromisni Admir Livadić, koji kaže:

– Sigurna i zaslužena pobjeda Dizdaruše.Cijeli tok meča dominirali smo, bili mnogo bolji u svim elementima nogometne igre, igrali kvalitetnije, borbenije, požrtvovanije… i sigurno za klasu bili bolji rival. Pokazali smo još jednom kako se na travnjaku „gine“ za boje i grb kluba Još jednom treba pohvaliti igru mladih „Sokolova“ sa legendarne Dizdaruše, koji uprkos tome što u proljetnom dijelu prvenstva, zbog loše finansijske situacije nisu dobili još ni jednu platu, svoje obaveze na treningu, utakmici i zamisli trenera Novakovića bezkompromisno pretvaraju u djela. Na kraju, nadat je se da će se situacija u klubu u finansijskom dijelu popraviti u što skorije vrijeme. Uprava kluba čeka odgovor na dopis koji je uputila Gradonačalniku Brčkog Esedu Kadriću, u kome se traži da primi delegaciju našeg kluba, a sve u cilju iznalaženja rješenja i pomoći Grada Brčko Distrikt prema našem klubu”.

PODIJELI