PODIJELI

U toku ove sedmice selektor Dušan Bajević će objaviti na koje će fudbalere računati u nadolazećim utakmicama.

Spisak će se definitivno razlikovati od onoga koji je objavljen prije mjesec, s obzirom da se u tim vraća Miralem Pjanić, a također na raspolaganju će biti “Šveđani” Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić koji su prije nekoliko dana i zvanično stekli pravo nastupa za BiH.

No, nisu oni jedini od novih fudbalera čija će se imena naći na spisku. Još jutros Sportske.ba su objavile da je selektor Dušan Bajević poziv poslao i Benjaminu Tataru, što se manje-više dalo i naslustiti s obzirom na partije kakve u ovoj sezoni pruža u dresu aktuelnog prvaka Sarajeva. Iako nije klasični napadač, u deset utakmica čak osam puta je tresao protivničku mrežu.

Kada je prije dvije godine dolazio iz Hrvatske u Sarajevo, i to na probu, vjerovatno ni sam Tatar nije mogao zamisliti da će danas postati reprezentativac. Još ako se uzme u obzir da prije dolaska šest mjeseci nije igrao.

“I fizički sam se osjećao dosta slabo, ali i psihički, nisam imao samopouzdanja, nisam imao vjere u sebe. Ipak, polako je sve dolazilo na svoje mjesto. Prošao sam pripreme i s vremenom sam se osjećao sve bolje i bolje i na kraju sam pokazao koliko vrijedim”, rekao je Tatar prije dvije godine u razgovoru za jedan bh. medij.

Za sebe ovaj Jablaničanin kaže da je čovjek iz raje, neko ko uživa u druženju, a uz fudbal velika ljubav mu je i košarka koju redovno prati. Ranije se divio igrama Dirka Nowitzkog, dok mu je danas najdraži LeBron James.

Nije Benjamin jedini iz porodice Tatar koji dominira bosanskohercegovačkim terenima. U Prvoj ligi FBiH je njegov brat Kerim koji postiže još ljepše golove. On je u pet ovosezoskih utakmica dao četiri pogotka i pritom ubilježio dvije asistencije.

Ako na sve ovo dodamo da je u martu po prvi put postao otac, onda je ova godina za Tatara uprkos situaciji sa koronavirusom definitivno bila jedna od ljepših i uspješnijih.

PODIJELI