Connect with us

Ino fudbal

Novinar iz Srbije provocirao Xhaqirija poslije utakmice sa Portugalom, on ga “ugasio” komentarom

Objavljeno prije

,

FOTO: Twitter

Polemika između Srba i Albanaca na Svjetskom prvenstvu nastavila se i nakon utakmice osmine finala Portugal – Švicarska 6:1.

Novinar srpskog Telegrafa došao je do Xherdana Shaqirija, Albanca rođenog na Kosovu koji je zvijezda Švicarske, i pitao ga: “Zašto si provocirao srpske navijače na meču sa Srbijom?”

Shaqiri se na to široko nasmijao i odgovorio mu: “Prijatelju, dao sam gol, samo sam radio svoj posao.” Onda je više puta nasmijan ponovio: “Dao sam vam gol dva puta, znaš to.”

Novinar mu je rekao da njegov posao nije da provocira, ali nasmijani Shaqiri nije prestajao: “Dao sam vam gol dva puta, dva puta…”, prenosi Index.hr.

Na to je reagirao glasnogovornik Nogometnog saveza Švicarske i odveo Shaqirija sa strane, ali srpski novinar je nastavio raspravu: “Zašto se smijete kada ste izgubili 6:1?”

Shaqiri mu je uzvratio: “Zar trebam plakati?”

Xhaka je htio govoriti sa srpskim novinarima, ali to mu je zabranio švicarski glasnogovornik
Srpski novinari pitanje o provociranju srpskih navijača postavili su i Granitu Xhaki, kapitenu Švicarske i još jednom Albancu s Kosova. Xhaka je htio odgovoriti, ali je PR švicarske reprezentacije stao ispred kapetana i podigao obje ruke. Xhaka je i dalje htio pričati sa srpskim novinarima, ali je glasnogovornik inzistirao na tome da ode i povukao ga za rukav.

“Bio sam na press-konferenciji poslije Srbije. Zar to nije dovoljno?” rekao je Xhaka u prolazu srpskim novinarima.

NAJČITANIJE