PODIJELI

Spisak A-reprezentativaca BiH za utakmice Lige nacija protiv Holandije i Italije u Ligi nacija, te Irana u prijateljskom meču, očekuje se u narednim danima, a kako saznaju Sportske.ba, na spisku će se pojaviti i dojučerašnji mladi reprezentativac BiH.

Naime, na spisku U21 tima koji je jutros objavio selektor Slobodan Starčević nije se našlo ime Ajdina Hasića koji će biti prekomandovan u A-tim, što nam je potvrdio i selektor Starčević.

Ofanzivac turskog velikana Besiktasa, od kojeg se očekuje mnogo i koji bi u budućnosti trebao obilježiti evropski fudbal, prošao je sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a interesantno da je prije dvije godine, u razgovoru za Sportske.ba, Ajdina pohvalio i tadašnji selektor bh. kadeta, rahmetli Sakib Malkočević.

– Radi se o igraču kojeg nije teško prepoznati. Sa naših je prostora, iz Banovića je odakle je otišao u Dinamo. Kako je Đokanović zbog bolesti otpao, dali smo mu i traku, broj deset i malo više slobode. Rekli smo mu da će on biti A reprezentativac. I dalje stojim iza toga. Samo se velika greška može desiti da on ne postane A igrač, govorio je tadašnji selektor U17 tima BiH.

M. K.

 

PODIJELI