PODIJELI
IZVOR: PROMO/FK BORAC BANJALUKA
Jedan od fudbalera koji su ove sezone stigli u redove FK Borac je Dejan Uzelac.
Srbijanski internacionalac je u Borac došao nakon sjajnih nastupa u Slobodi, a prije toga u BiH je još nosio dresove Olimpika, Željezničara i Drine. U našem fudbalu je već pet godina i dobro poznaje sve prilike.
U razgovoru za Elta TV izjavio je kako mu neće biti potrebno dugo vremena da se prilagodi na novu sredinu.
“Neke momke znam lično od ranije, neke s terena i brzo sam se uklopio. Prihvatili su me super. Često sam dolazio u Banjaluku, dobro poznajem grad, prijatna je sredina i mislim da ću se dobro snaći ovdje”, rekao je Uzelac za Elta TV.
Hvali i uslove na pripremama u Antaliji.
“Uslovi su u Antaliji su zaista fantastični, sve je na vrhunskom nivou. Fenomenalni su i tereni, teretane, restoran, hotel… I ranije sam dolazio na pripreme u Antaliju. Klubovi biraju ovo tursko ljetovalište zbog vremenskih uslova, ali i uslova za rad, što je najbitnije”, naglašava novi štoper “crveno-plavih”.
Dosad je igrao protiv mnogih fudbalera u BiH, no jednog izdvaja.
“Fudbal u BiH mnogo je napredovao. Superliga Srbije ranije je bila iznad, ali proširenjem lige razvodnio se kvalitet. Ovdje sam već pet godina i mogu reći da iz godine u godine bh. fudbal napreduje. U BiH ima mnogo dobrih napadača, a izdvojio bih igrača Sarajeva Mersudina Ahmetovića. Zaista sjajan igrač. Iskusan, zna da se postavi, dobar u skoku…”, istakao je, između ostalog, Uzelac.
PODIJELI