PODIJELI

Razgovarao: Semir TIKVEŠA

Za portal Sportske.ba je ekskluzivno govorio novi fudbaler Veleža Berin Čatić, koji je prije nekoliko dana iz Travnika stigao u Mostar.

Ovaj 19-godišnji napadač je predstavljen kao treće pojačanje od najavljena četiri u redovima Rođenih, te za naš portal nije krio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa velikanom bh. fudbala.

On je prethodno nastupao i pod palicom trenutnog šefa struke Veleža Feđom Dudićem, koji ga je trenirao u Travniku.

”Prije svega želim da se svima zahvalim na velikoj prilici za mene. Kada me Velež pozvao uopšte se nisam dvoumio. To je jedan veliki klub, te mi je velika čast što ću braniti boje Rođenih – rekao je Čatić.”

-Šta te tačno privuklo u Velež?

”U Velež me privukla činjenica da je među najvećim klubovima, da ima najbolje navijače, i što se tiče sredine općenito, ja mislim da je najzdravija u BiH.”

-Možeš li se svojim igrama nametnuti treneru Dudiću, te zauzeti stalno mjesto u timu?

”Sigurno neće biti lako, ali uz kvalitetan rad i zalaganje, nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto u timu.”

-Sa Dudićem si i prije sarađivao u Travniku, on te dobro poznaje, kakav odnos imate?

”Šef me pratio od mlađih kategorija, par puta sam dolazio u prvi tim na njegov poziv, imali smo odličan odnos, a nadam se da ćemo imati jos bolji u Veležu. Mnogo savjeta mi je dao, tako da je i on imao značajnu ulogu sto se tiče mog prelaska.

-Kako su te novi saigrači prihvatili u Veležu?

”Nakon prvog dana vidio sam da su ovo odlični momci, na lijep način su me dočekali, mnogo brzo sam se uklopio u ekipu. Nekoliko momaka već poznajem, tako da adaptacija sa ovakvim saigračima neće biti problem.”

-Kakve su tvoje ambicije u Veležu, i koliko ovaj tim može u budućnosti?

”Pa ove godine kad su ušli cilj je bio ostanak u Premijer ligi, ali kroz sljedeće tri godine vjerujem da ćemo biti u Evropi, a što se tiče mene, neću sigurno stati sada, idem još jače trenirati, i pokazati da sam doveden kao pojačanje.”

-Došao si u klub velike tradicije, koliko tebi predstavlja ovaj transfer?

”Pa iz Prve lige u Premijer ligu, nije lako doći, pogotovo kad si mlad, ovaj transfer mi mnogo znači, ali kao što sam rekao, nećemo sada stati na ovome i idemo svi skupa još više i bolje.

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI