PODIJELI

Za kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Rusiju 2018. godine, BBiH-Gibraltar, koja će se igrati na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 25. 03.2017. godine u 18,00 sati, Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Za kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Rusiju 2018. godine, BOSNA I HERCEGOVINA – GIBRALTAR, koja će se igrati na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 25. 03.2017. godine u 18,00 sati, Savez je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica.

Uzimajući u obzir kapacitet zeničkog stadiona i neophodne sigurnosne mjere štampano je 10.000 ulaznica, od čega 5.000 za tribinu „zapad“, 1.250 „istok“, 1.750 „sjever“ i 2.000 „jug“.

Utvrđene su nove manje cijene ulaznica koje će važiti samo za ovu utakmicu i to:

„zapad“ 25 KM, „istok“ 15 KM, „sjever“ i „jug 10 KM.

Nakon neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, a u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, odlučeno je da se prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu vrši na sljedeći način:

1. Prodaja 5.550 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“

Prema utvrđenim pravilima, a kako bi omogućili većem broju navijača da posmatraju ovaj meč, te istovremeno spriječili manipulaciju ulaznicama ustanovljeni su sljedeći principi koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše 4 (četiri) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta);
Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena;
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica;
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja;
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.
Prodaja ulaznica počinje u PETAK 17. 03. 2017. godine u 09:00 sati.
2. Neposredna prodaja rezervisanih 4.450 ulaznica za potrebe sljedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim brojem ulaznica:

Igrači „A“ reprezentacije
Stručni štab „A“ reprezentacije
Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
Klubovi BH Telekom Premijer lige BiH
Članovi organa i tijela NS/FS BiH
Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
Sponzori i partneri NS/FS BIH
Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
Administracija NS/FS BiH
Fudbalska federacija Gibraltara
NS/FS BiH je ovaj način nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotransa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, koje su svakako daleko manje u odnosu na interes.

Uzimajući u obzir sve navedeno, uvjereni smo da će navijači iskazati potrebno razumijavanje i toleranciju, te da će, kao i uvijek do sada, pružiti maksimalnu podršku našoj najboljoj selekciju na putu kao ostvarenju cilja – plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Posebna napomena:

Molimo naše vjerne navijače i prijatelje da se prilikom ulaska na stadion, striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici, te je neophodno da se to poštuje.

NS/FS BIH je shodno važećim standardima FIFA-e instalisao nove elektronske brojače i elektronsko očitavanje ulaznica na ulazima stadiona, te bi nepoštovanje navednih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu.

(NS BiH)

PODIJELI