PODIJELI

Popularna emisija Highly Questionable na američkoj televiziji ESPN trivijalizirala je rukomet kao sport uz tvrdnju da bi Amerikanci s LeBronom Jamesom i bivšim quarterbackom Jayom Cutlerom osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

“Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama”, rekao je 36-godišnji Cutler i dodao da razmišlja početi baviti se tim sportom.

Voditelji emisije poručili su i da bi LeBron, Patrick Mahomes i Cutler sami osvojili olimpijsko zlato te da ne postoji nijedan osmogodišnjak koji se želi baviti rukometom jer je to sport kojim se bave oni koji nisu uspjeli u nogometu, footballu ili košarci, prenosi Index.hr.

Među onima koji su žestoko reagirali na ove tvrdnje je bosanskohercegovački košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić.

– Ne govorite o nečemu o čemu nemate pojma”, napisao je Nurkić.

Ranije su ovu raspravu komentirali Nikola Karabatić i Luka Dončić. Francuski rukometni reprezentativac je poručio Cutleru da će mu on dati svoju zlatnu medalju ako ga pobijedi, a slovenski košarkaš im je rekao da nemaju pojma koliko je rukomet težak sport.

PODIJELI