PODIJELI

Fudbaleri Sarajeva sinoć su na Koševu poraženi od Celtica sa 3:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Izabranici Husrefa Musemića se nisu obrukali, pokazali su kvalitet, protiv najvećeg kluba koji je nakon rata stigao u Bosnu i Hercegovinu. Na tribinama je bilo skoro 25 hiljada gledalaca, a čak ni kiša koja je padala tokom čitave utakmice nije spriječila spektakl.

Sarajevo je prodalo 24.600 ulaznica. Cijene karata bile su Sjever – 5KM, Istok – 12 KM i Zapad 15 KM. Ako se uzme prosječna cijena karte i pomnoži sa brojem prodatih ulaznica dolazi se do brojke od 262.400 KM koliko je Bordo klub zaradio od prodaje ulaznice.

Sarajevo je sinoć oborilo rekord kada je u pitanju prodaja TV prava. Kako saznaju Sportske.ba BH Telcom koji je na platformi Moja TV prenosio utakmicu otkupio je prava od Bordo kluba za 70.000 KM što je rekord za našu zemlju. Sarajevo je TV prava za Škotsku prodalo za 120.000 KM što je apsolutni rekord kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

Pored spektakla i igranja sa evropskim velikanom, Sarajevo je tako i dodatno profitiralo jer su samo od ulaznica i TV prava zaradili 452.400 KM. Kada se tu dodaju i prihodi od sponzora koji su se reklamirali na LED displejima oko travnjaka može se reći da je Sarajevo i pored poraza dobro profitiralo.

(A.P./Sportske.ba)

PODIJELI