PODIJELI

Zmajevi su porazom u Armeniji gotovo sigurno izgubili šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije.

Međutim, bez obzira što nas samo tanka matemtička nit drži u utrci za EURO, do kraja kvalifikacija moramo igrati ozbiljno, a razlog je naredni kvalifikacioni ciklus za SP 2022. godine.

Naša reprezentacija je trenutno 24. kada se gleda samo UEFA ranking, što znači da bi žrijebu bili u trećem šeširu. Međutim, porazom od Armenije čeka nas dobar pad, a ispred nas će završiti selekcije Mađarske, Rusije, Norveške, Grčke, koje su u ovom kvalifikacionom prozoru imale dobre rezultate.

Zmajevi pred sobom imaju mač sa dvije oštrice. Dobri rezultati protiv Finske i Italije na domaćem terenu, mogle bi nas vratiti u drugi šešir, ali također novi kiksevi i brodolomi u finišu kvalifikacija mogli bi nas dovest i blizu četvrtog šešira pred žrijeb, što bi bio udarac za našu selekciju, koja više od deceniju nije bila lošije plasirana pred žrijeb od trećeg šešira.

Istina, bio bi porpavni kroz Ligu naciju, ali pustimo se tih proljetnih kalkulacija. Kvalifikacije se moraju privesti kraju na što bolji način, radi ponosa i obraza, a možda nas i matematika pogleda. Neozbiljnosti je bilo previše.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI