PODIJELI

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Emir Obuća oglasio se na Facebooku i objasnio odakle potiče njegovo poznanstvo sa Ivaylom Petevom.

Petev je uz Sergeja Barbareza, najozbiljnije ime kada govorimo o kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

Obuća ga je nedavno ugostio u našem glavnom gradu, a preko Facebooka je pojasnio da njihovo prijateljstvo datira još iz 2003. godine.

Uz to, dodao je kako je samo želio vratiti gostoprimstvo Petevu koje mu je ovaj pružio u Bugarskoj te da Nogometni savez kada je u pitanju pozicija selektora treba donijeti rješenje koje je najbolje za BiH.

“S obzirom da se moje ime ovih dana pojavljivalo u medijima u vezi sa gospodinom Petevom, jednim od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, imam obavezu da se obratim sportskim prijateljima i javnosti. Moje prijateljstvo sa gospodinom Petevom traje oko dvadeset godina a započelo je 2003. godine u Liteksu. Mojim dolaskom u Liteks, gospodin Petev kao tadašnji kapiten, pokazao je sportsku i ljudsku veličinu i pomogao mi da moji prvi dani budu što lakši i da se lakše prilagodim novoj sredini. Od tada do danas traje nešto što je više i od sporta, nešto što mi je bila obaveza da ovi njegovi dani provedeni u Sarajevu budu bar približno ugodni, kao moji prvi u Liteksu. Nisam samo ja bio pomognut i počašćen poznavajući Peteva . Moram reći da je bio kako u sportskom tako i ljudskom smislu, uz svakog našeg igrača sa kojim je imao priliku igrati ili ga trenirati. Moja čast i moralna obaveza je bila ugostiti jednog takvog čovijeka u mom gradu i pružiti mu ugođaj kao prijatelju. Da li će gospodin Petev biti izbor za novog selektora ili ne, neka to bude odluka koja je najbolja u interesu naše fudbalske selekcije, u interesu razvoja fudbala u našoj državi i interesu svih Bosanaca i Hercegovaca”, napisao je Obuća.

Podsjetimo, ljudi iz Nogometnog saveza još nisu donijeli odluku o izboru novog selektora, a ista se očekuje do kraja tekuće sedmice.

PODIJELI