Connect with us

BH Reprezentacija

Očekuju nas velike promjene: Novi selektor, novi predsjednik NFSBiH!

Objavljeno prije

,

Reprezentacija BiH je na neslavan način završila 2020. godinu, u kojoj nije ubilježila niti jednu pobjedu. Zvuči zaista nevjerovatno, ali zaista je tako.

Porazom od Italije na Grbavici, rezultatom 0:2, završena je i Liga nacija, gdje smo ubjedljivo zadnji u našoj grupi, sa samo dva osvojena boda. Protivnici su bili zaista teški, sa nama u grupisu bili Italija, Holandija i Poljska. Ipak, skoro niko ne zamjera loš nastup Zmajeva u Ligi nacija, koliko se zamjera ispadanje iz baraža za Evropsko prvenstvo od Sjeverne Irske.

Dušan Bajević je vodio reprezentaciju u ovim mečevima, te je zbog zaista loših rezultata naišao na salvu uvreda i ponižavanja od strane navijača BiH. Bajevićeva postavka jeste donekle kriva za ovakav neuspijeh, ali problem je dosta dublji od Bajevića, jednog istinskog fudbalskog znalca, koji je u reprezentaciju stigao kada niko drugi nije htio. Bajeviću se treba zahvaliti, te ga ispratiti u zasluženu trenersku penziju. Nekadašnjem fudbaleru i legendi mostarskog Veleža je istekao ugovor sa reprezentacijom, te ćemo od narednog ciklusa imati i novog selektora.

Najveći problem naše reprezentacije je već duže vremena NFSBiH. Nekompetentnost, nacionalni ključ, interesne skupine, kao i brojni skandali, uticali su na krovnu kuću bh. fudbala. Predsjednik NFSBiH, Elvedin Begić, će također napustiti svoju funkciju, koju će do narednog ciklusa preuzeti Vico Zeljković.

Možemo se samo nadati da će kvalifikacije ja Svjetsko prvenstvo biti bolje organizovane od strane našeg tima, jer ne smijemo sebi priuštiti još jednu ovakvu katastrofu. Sa novim predsjednikom i novim selektorom sigurno imamo uslove za novi i zdrav početak.


BH Reprezentacija

Samira Hurem poslala pozive za historijski duel

Objavljeno prije

 

Autor

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će u meču prve runde baraža za Svjetsko prvenstvo gostovati u Velsu.

Utakmica Vels-Bosna i Hercegovina na programu je 6. oktobra u 20:15 sati u Kardifu, a selektorka bh. tima Samira Hurem je pozvala sljedeće igračice:

Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), Indira Faković (Emina), Melisa Hasanbegović (Sporting, Portugal), Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo), Andrea Grebenar (Hajduk Split, Hrvatska), Gloria Slišković (SFK 2000 Sarajevo), Selma Kapetanović (ŽNK Split, Hrvatska), Andrea Gavrić (1. FC Köln, Njemačka), Ena Šabanagić (SFK 2000 Sarajevo), Alma Kamerić (SFK 2000 Sarajevo), Đula Velagić (SFK 2000 Sarajevo), Marija Aleksić (Arna-Bjørnar, Norveška), Marija Ana Milinković (SFK 2000 Sarajevo), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Merjema Medić (Osijek, Hrvatska), Zerina Piskić (Emina), Amina Mujanović (Fortuna), Ena Taslidža (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Minela Gačanica (SFK 2000 Sarajevo), Maja Jelčić (Sarajevo), Alma Krajnić (SFK 2000 Sarajevo).

Igračice će se okupiti 3. oktobra u Zenici.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

BiH potvrđena u drugom šeširu, “Zmajevi” ne mogu igrati protiv jedne reprezentacije

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NS BiH

Žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo bit će održan 9. oktobra.

UEFA je objavila i iznimke kod žrijeba, a BiH neće moći igrati protiv Kosova iz političkih razloga. Iz istog razloga ne mogu se sastati ni Srbija i Kosovo, kao i Armenija i Azerbejdžan, Bjelorusija i Ukrajina te Španija i Gibraltar.

UEFA je također navela da u istoj skupini mogu biti najviše dvije reprezentacije s potencijalno oštrim zimama, a to su Bjelorusija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Island, Latvija, Litva i Norveška. Zbog velike udaljenosti pojedine momčadi mogu biti izvučene najviše jednom od udaljenijih reprezentacija pa Azerbajdžan može biti samo u skupini s Gibraltarom, Islandom i Portugalom. Island samo s Gruzijom, Izraelom, Armenijom ili Kiprom.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Kompjuterski izračun: U ovoj grupi BiH bi lako došla do plasmana na Evropsko prvenstvo

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: NS BiH

Devetog oktobra bit će održan žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Jedna stranica na Twitteru simulirala je žrijeb 1000 puta i na osnovu toga dobili su grupu sa najvećom vjerovatnoćom u kojoj se BiH može naći.

Prema toj simulaciji, BiH ima najviše šanse da igra sa Španijom, Armenijom, Kazahstanom i Litvanijom.

Bila bi to definitivno jedna od najlakših grupa za “Zmajeve”, koji se nalaze u drugom jakosnom šeširu.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE